Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Havutça'dan, Asa'ya: Sen, Erdek'i bırak, İznik'e bak!”

Havutça

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ile birlikte Ocaklar Mahallesi'ndeki toplantıya katılan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa'ya yüklendi.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ile birlikte Ocaklar Mahallesi’ndeki toplantıya katılan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa’ya yüklendi. Asa’ya, “Sen kim oluyorsun da, Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nde gerçekleşecek seçim için bir listeden yana taraflı çalışmalar yapıyorsun? Sen, Erdek’i bırak, git, İznikli zeytin üreticisinin sorunlarıyla uğraş!” dedi. Bir süre önce hükümetin, Zeytin Yasası’nın değişmesiyle ilgili olarak çalışma yapması sırasında konuyu TBMM’nin Enerji Komisyonu’na getirmek istediğine dikkati çeken Havutça, şöyle konuştu:
“Sanki zeytin, bir yakıtmış gibi konunun, Enerji Komisyonu’na getirilmek istenmesinin amacı, zeytin alanlarını talana açmaktı. Tabii ki, karşı çıktık ve konunun Tarım Komisyonu’na gelmesini sağladık. Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa ve Tariş Başkanı Cahit Çetin’i, bu komisyona katılarak, bu duruma tepki göstermeye çağırdım. Tariş Başkanı Çetin geldi ama Hidamet Asa gelmedi. Burhaniye Zeytinyağı Üreticileri Kooperatifi Başkanı da komisyona gelerek, tepkisini gösterdi. Marmarabirlik Başkanı, bu konuda konuşmayacaksa, ne zaman konuşacak? Asa, yalnız bu konuda değil, Manisa’nın Yırca Köyü’nde kesilen 6 bin zeytin ağacı konusunda da, Şirinçavuş’ta kesilen ağaçlar olayında da hiç sesini çıkarmadı. Bunlar, iktidarın karşısında diz çöken insanlardır.”
Havutça, hükümeti de eleştirirken, “Vatandaşa din, iman, kendilerine han hamam” dedi.
Haber : Ö. Balıkçı-T. Ertan



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı